Header

Op naar jouw motorrijbewijs (categorie A)

Motorrijles volgen? Het is stoer, het is sportief en het is heerlijk ontspannend. Motorrijden geeft het grootste gevoel van vrijheid. Je hoeft nooit meer te zoeken naar een parkeerplek, in de file te staan is verleden tijd en het stukken goedkoper dan autorijden. Kortom: een fantastische manier om aan het steeds drukker wordende verkeer deel te nemen.

Let op dat je als motorrijder wel kwetsbaarder bent dan de meeste andere weggebruikers. In onze motorrijles leer je de motor volledig onder controle te krijgen en de risico’s te beperken. Handig: beschermende kleding zoals jassen, broeken, helm en handschoenen heb ik voor jou in huis.

Onze motorrijlessen: A1 (licht), A2 (middel) en A (zwaar)

Rijlessen zijn mogelijk als je in het bezit bent van een geldig autorijbewijs of een geldig motortheoriecertificaat. Bij ons kun je rijles volgen voor zowel de lichte (A1), de middel (A2) als de zware categorie (A).

  • A1: leeftijd 18-20 jaar, vermogen motor maximaal 11 kW
  • A2: leeftijd 20-22 jaar, vermogen motor maximaal 35 kW
  • A: leeftijd vanaf 24 jaar, vermogen onbeperkt (alle motoren)

Voor het motorrijbewijs leg je drie examens af: theorie (vanaf 17 jaar), voertuigbeheersing en verkeersdeelneming (beiden vanaf 18 jaar). Heb je deze alle drie succesvol afgelegd, dan staat niets je meer in de weg om heerlijk te toeren met de motor. De rijlessen en examens zijn voor elke categorie hetzelfde. Wil je na een lichtere categorie je motorrijbewijs halen in een zwaardere categorie, dan moet je wel een extra verkeersdeelnemingsexamen doen.

Zo vraag je theorie-examen aan

Het theorie-examen kan ik voor je aanvragen bij het CBR, maar er bestaat ook de mogelijkheid om het theorie-examen zelf aan te vragen. Je kunt dan je eigen datum en tijdstip bepalen, die het beste aansluit op je eigen agenda. Klik hier om je theorie-examen in te plannen bij het CBR.

Meer weten over onze motorrijlessen?

Neem een kijkje bij de voordeelpakketten. Je kunt me ook altijd bellen of mailen. Of schrijf je direct in via het formulier op deze pagina.

Online aanmelden

Voorletter(s):

Voornaam:

Achternaam:

Adres:

Postcode en woonplaats:

Geboortedatum:

Telefoonnummer:

BSN (Sofi-nummer):

E-mailadres:

Vragen/opmerkingen:

Marketingpartner: Code Blauw